Yazı güzel olmuştu. Yayma konusuna gelince İngilizce yazmamanın hem iyi hem de kötü etkileri olduğuna idraktaydı aklı . Yerel siteler havada kapardı Türkçe olduğu için ama ''merkez'' medya'ya göstermek zor olacaktı. Neyse Türk gibi başlayamaması normaldi herhalde. Yerel haber sitelerinin infolu garip maillerine teker teker yolladı yazıyı. Başlamıştı işte ...
Kafasını dağıtmalıydı. Düşündü. Artık bir bilim adamıydı. ''Bir şeyler okumalıyım'' dedi kendi kendine... Okumak, hayatı haberlerden öğrenen bir insandı. Okumayı ilk öğrendiğinde kitap denen şeyleri okumuştu. Ama ne olacak ki bir yerden duymuştu işte; ''yazı öldü.'' diye. Bu şekilde yaşayıp giderken Akşam diye bir gazete gelmeye başladı eve. Eğlenceliydi gerçekten. Arka kapağından garip dış haberleri okuyor. İçeriden yine dış haberleri okuyordu. Yazarları da dışarıyı (Amerika'yı) yazıyorlardı. Futbolu ilk Alaattin Metin ve Gülengül Altınsay'dan okuyordu. Biraz fenerliydi gazete sanırım, belkide beşiktaşlıydı. Serdar Turgut'un Oray ile beraber yazdığını bir Amerika günlüğünü hatırlıyordu. Amerika'ya olan nedensiz sevgisi ve belki hayranlığı buradan gelmekteydi , Yada nesli böyleydi. Buradan gelmekteydi haber okuma alışkanlığı. Yıllardır Akşam almadığını hatırladı.
Arka kapak haberleri hüviyetini garip internet haberlerine bırakmıştı. Değişmişti sözde komplikeleşmişti .
Oda bunu kovalıyordu zaten Artık bilim haberleri arka kapak haberi olmuştu. Uzmanlık alanında yazıyordu yani. Okumak düşüncesi bile uykusunu getirdi yatma vakti gelmişti.
DEVAM EDECEK....
yaz bakalım anıl yaazzz :D :)) okuyacam tek tek avkit buldukça :D
YanıtlaSil