20 Şubat 2014 Perşembe

Nevzat Radyoda

Ahmet Ümit'in etinden sütünde faydalandığı babı esrar hariç bütün kitaplarında olan (herhalde) Başkomiser Nevzat'ı Türkiye' de  duymayan yoktur. Bu son yıllarda ortaya çıkan medyatik romancı furyasında buharlaşmamak için böyle bir yol izlemiş olabilir. Ama sonuç ne olursa olsun bu adam gerçekten okunuyor. Ciddi şekilde de üretken...
   Biz de hiç bir şeyi beğenmeyiz zaten;çok yazıyorsa yazar para için yapmayacağı yok deriz. Az yazsa ondan yeterince istifade edemeden gitti deriz. Ahmet Ümit ise gitmiyorum diyor.
   Onun son yaptığı şey ise bildiğiniz üzere benim çok sevdiğim radyo tiyatrosu oldu. Ntv Radyo' da galiba haftada bir Ahmet Ümit'in çoğunlukla 'Şeytan Ayrıntıda Gizlidir' isimli öykü kitabındaki öykülerden oluşan bu oluşumda tanıdık sesleri duymak mümkün. Bazen Kitap okuyormuş hissiyatı versede (belki de iyi bir şeydir) sıkılma bitirememe gibi durumlarla karşılaşmak gerçekten zor.... Süre konusuna gelecek olursak 10 dakikadan yarım saate varan öyküler mevcut.... En güzeli de Açık Radyo'nun Filifusu'nun tek kişilik (monolog mu diyorlar) konuşma şekline dönmesinden sonra gerçekten iyi geldi.
   Ne diyelim herkesin Kulaklık ve kocaman ışıklı ekranlara bakarak toplu taşımada dizi izlemektense bunu dinlemenizi tavsiye ederim. Işıklı ekrana bakmakta ısrarcı arkadaşlara da iyi sinir sıkışmaları diliyorum.

http://www.ntvradyo.com.tr/PodcastDetay/16626/5din3sxv/baskomser-nevzatin-maceralari



not: Şeytan Ayrıntıda Gizlidirden çok Agatha'nın Anahtarı  çıkışlı öyküler...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder