31 Mart 2014 Pazartesi

Korku

  Korku nedir? Korkunun tanımını kısa süreli tanımlamıştır insanlar. Korkunun anlık olarak yükselip kaybolan bir davranış olduğunu söylerler. Duygu olduğunu söylerler korkunun. Doğuştan geldiğini söylemeyi de ihmal etmezler. Ancak anlık olan bir şeyin nasıl da insanların kararlarında, hayatlarında bu kadar belirleyici olduğunu söylemezler. Onu horror ve terror gibi suni kavramlarla açıklamaya çalışır ama bu bildiğimiz korku (fear) dur.
  Bugün (30 Mart 2014) tarihinde bildiğiniz gibi ülkemizde yerel seçim yapıldı. Yerel seçimler bu sefer bildiğiniz genel seçim havasında geçti. Bu seçimlerde iktidarın artık biteceğini düşünen (kasetler,tapeler, montajlar,makaralar, 1 trilyoncuklar, haşhaşiler, inlerine girecez....vb) dolayısıyla 12 yıldır yıpranan iktidarın sonunun geldiğini düşünüyordum. Benim gibi düşünen insanlar da vardı tabi ancak genel kanı (özellikle kendine solcu diyen kesim) burada biraz azalacak Çumhurbaşkanlığı seçimiyle daha da yıpranacak sonraki genele seçimlerde bitecek diyorlardı. Yani söyledikleri şey tam olarak şuydu; ''Cahil halk bunları seviyor üstat napalım!'' diyorlar. Biz eylemlere devam edeceğiz demeyi de ihmal etmiyorlar ve kavramsal olarak yalnızlar.  Her yalnız gibi  biraz narsizime kaçıyor bu arkadaşlar. Biz dürüst doğru insanlarız. Onlar gerçek müslüman değil. Başındaki türbandan dikiz aynalarını göremiyor bide cip kullanıyor. Kocan 2'ciyi aldımı?. O başına taktığın şey dinde yok. Seyyid Kutup ezbercisi seni. Teravih dinde yoktur. Namaz kılandan korkacaksın zaten.... Cahil, makarnacı seni....vb....
   Bu tarz nefret kokan söylemleri duyuyoruz. Bu söylediğim gibi biraz narsistlikten biraz ezberden biraz da bu insanların algılarının 12 yıllık zaman zarfında yıpranmasından. Bu insanların bu şekilde kin, ezilmişlik, tepeden bakma anlayışını gören , daha önce Akp'ye oy veren ve yukarıdaki olayları gören seçmen düşüncelere daldı. Duygular arasında gitti geldi. Kandırılmışlık ve korku.... Tabiki korku galip çıktı. Çünkü siz (gezici, çapulcu ,solcu,vatansever(!), beyaz türk)... Sizden korktukları sizin kininizi gördükleri için intikam almanızdan korktukları için Akp'den vazgeçmediler. Gerizekalı oldukları için değil bilhassa doğuştan gelen korku duygusunun neden doğuştan geldiğini kavrayarak.
    Siz onların yazarlarına,kutsallarına, gazetelerine, kahramanlarına hakaretler ettiniz. Hakaret dahi etmeseniz onların yaptıklarını yapmama konusunda kitlesel mutabakata vardınız.
   Sonuç olarak kutuplaştık işte. Yıllardır %50 yönetiyor diğer %50 ise kinlenmeye devam ediyor. Hala çıkmış elektirkler kesildi, silahla daldılar falan diyorsunuz. En büyük silahı zaten siz kapalı twitterınızda kullanıyordunuz.  Yapmacık arkadaşlıklar kuruyordunuz. Siyasal islam bitti diyordunuz gerçekten bitebilirdi biraz insan olabilseniz biraz karşınızdaki insanları anlamaya çalışsanız. Nerede o insanlar! Uzun lafın kısası Akp bitmiştir ama korku ve intikam tutkusu bitmemiştir. Buda Akp'nin fişinin çekilmesini önlemektedir. Daha uzun süre o fiş çekilmeyecek gibi... !

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder