16 Mart 2014 Pazar

Notlar...


  • Sarıgül'ün metro aktarma istasyonu fikri güzel gibi....  Ancak bu olmazsa arabalı yolcu metroyu kullanmaz demek... Neyse metro hakkında güzel konuşmaya başladı. 
  •  Radyo Odtü'deki Modern Sabahlar podcasti hızlı bir şekilde (aynı gün içinde) yükleniyor. Ege Kayacan şu Stand-up Comedy' deki adam değil mi?
  • Notlar yazılarımın geleneksel konuğu Ayna (Erhan Güleryüz) 'ü yine atlamayalım. Ayna'nın ''Anlatmalıymış meğer'' şarkısı ne güzelmiş. Birde Söz Müzik Erhan Güleryüz bitti mi yahu ?
  • Alemin Dedektifi hızlı koşar, keman çalar üstüne bir dahidir. Bizim Başkomiser Nevzat takıntılı ve yaşlıdır. Yanlış bir karşılaştırma oldu bizim de Sherlock çakması kahramanımız var tabiki. Tek sorunu kız mıdır kadın mıdır bilmesi... (Hatırlayan!!!!)
  •  Dağınık odanın en önemli faydası; yıllardır görmediğin şeyleri görünce sevinme olabilir mi? Tabii ki olur.
  • http://septafail.com/ ...............  Yabancı insanları çok zeki zannediyoruz ama bu insanlar galiba gerçekten düz adam dediğimiz tiplerden. Public transformation'un faydalarını Onur Baştürk misal ele almak için gerçekten düz adam olmak lazım. 
  • Şuan sınıf arkadaşım olan saygı duyduğum bir okulda okumuş olan bir insanın kalıplaşmış belli kalıpları derste bize çok mühim olaymış gibi anlatması hatta biraz da yanlış anlayarak anlatması... Söyledikleri özetlersek şuydu: Twitter, Facebook 'a falan ihtiyaç yoktu onlar ihtiyaçlarını yarattılar(Bunu 7 milyonuncu duyuşum ve bunu her sakil tartışma programında mutlaka söylerler). Ünlüler bunları kullanmaya başlıyor sonra halk da onlardan görüp kullanıyor (Ünlüleri hala kanaat önderi sanan, fısıltı gazetesi kavramından bir haber tipik dedikodu programı müşterisi lafı. Evet lafı kelimesini bilerek kullandım).... Bilmiyor ki bu insan ünlüler bunları en son kullanmaya başlayanlardır. İnsan fikri manipülasyona çok fazla açık ve savunmasız hatta kendileştirici. Bunlar onun düşünceleri olamaz yada olmamalı yada ben onu çok abarttım.
  • Eskiden Florya Koleji'deyken her ay çıkan Teneffüs dergisinde yazımızın çıkması için taklalar atardık. Şimdi yazdığımız yazı herhangi bir yerde çıkar diye kabuslar görüyoruz. EVET galiba biraz gerizekalıyız.
  • Haftada bir Kulak Misafirleri podcastini dinlemenizi tavsiye ederim. Her ne kadar bazen çok kesin konuşmalarına kızsam da eğlenceli bir ikili hatta daha çok düşündürücü
  • Son olarak hiç bir eylemde veya yakınında ölünmeyen bir ülke isteyelim. Eylem yapmayalım hatta be! Sırf israf!
  • Septa Fail hakkında son bir şey... Burayı okuyan toplu taşıma kullanan insanı melek sanabilir. Adamlar hiç bir yerde zamandan ve efordan tasarruf edersiniz dememiş. İnsanların ilk fırsatta arabaya kaçmasına neden olan belkide meleklikten uzaklaşıp insan olmak istekleridir. Evet gerçekten insanlar melek olmak istemiyor. Diziler tersini yüceltsede.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder