27 Aralık 2013 Cuma

Merak

Merak nedir? Bazıları içgüdüseldir der , bazıları içgüdü der , bazılarını zihinsel temellendirmede bulunur... Hayvanlarda da olan bir şeydir. En beyinsiz insanlarda bu merak ciddi boyutlardadır.  İlerleyen yıllarda zihinsel kilitlerle kilitleriz beynimizi... Bazıları bunu öyle bir seviyeye çekerler ki hiç bir şeyi düşünmemek zorunluluğla karşı karşıya kalırlar.
    Bu bağlamda hep zeki kişiler merak eder derler. Hayır zeki kişi dediğimiz insan topluma uyum sağlamış insanlardır. Gerçek zeki insanlar yapar bunu, o işte uyumsuz, ayrık otu dediğiniz tipler.... Bütün böyle insanlar merak eder. Kendini tutamaz. Ben her gittiğim sosyal ortamda böyle insanları ararım. Farklı şeyleri yapan insanları, birilerini dinlemeyenleri, sürü olmayanları ve genel manada (şapkalı a kalktı mıydı?) bulurum.

   Son yaptığımda da yanılmadığımı biliyorum. Sevgili yalan seven sinirli kardeşim.... Bloggerın istatistik paneli olduğunu unutuyor. Ne diyelim ya ben deliyim ya bloggera son zamanlarda eski telefon akını oldu. O zaman Ela' dan  gelsin inkara meyilli....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder