4 Haziran 2014 Çarşamba

MANU

Hepimizin tanıdığı Emanuel Ginobili'den bahsedeceğiz bu yazıda. Ginobili hakkında son yıllarda o artık büyük üçlüden değil. Zaten 20 sayı ortalamasıyla oynadığı sezon dahi yok. Spurs'ün şov yaptığı maçlarda hep en kötü oynayan oyuncu oluyor. Başka takımda olsa artık süre dahi alamaz. Bir Final Mvp ödülü dahi yok. Geçen yıl (2013) şampiyonluğu bu adam verdi.  Süper oynadığı maçlarda takım genelde kaybediyor. Bunlar söyleniyor Manu hakkında. Bunlar düz mantıkla bakıldığında insana gerçekten doğru geliyor. Ama Manu bu kadar basit bir adam değil.
    Manu'nun nasıl bir oyuncu olduğunu hepimiz biliriz. Hırslı, heyecanlı, asla pes etmeyen, rekabetçi (içime Kaan Kural kaçtı galiba bu nasıl kelime); bizim sinirli ve biraz narsist dediğimiz insan tiplerinden biri olduğu gayet açık. Bu durum ona süper oynadığı maçlarda Spurs kaybediyor şöhretinin başlıca sebebi. Bunu son kez bu seneki (2014 PLAYOFFS) Oklahoma City serisinin 3. maçında gördük. O maçı izleyenler hatırlayacaktır ki Manu 2. yarıda hiç oynammaıştır ve ilk yarı 21 sayı atmıştır. Bu şekilde baktığımızda adam 21 atıyor başka kimseye top göstermiyor abi geyiğine maruz kalıyor maalesef ama orada olan olay sadece ilk çeyreğin sonunda maçı bırakan San Antonio'ya rağmen Manu'nun  maçı bırakmaması sonuca ortaya çıkan durumdur ki o maçta oldukça da yüzdeli oynamıştır kendisi.
     Biraz da şansızdır efendim Manu. Yine bu sene Dallas- San Antonio serisinin 3. maçında süper oynamış ve son yıllardaki en iyi Clutch time (son anlar) performansını sergilemiştir. Ne varki Vince Carter'ın son saniye üçlüğüyle bütün Clutch time performansı boşa gitmiş hatta konuşulmamıştır. Birde son pozisyonda Vince Carter'ı kendisi tutuyordu. Tıpkı Derek Fisher'ın meşhur 0.4 şutunda olduğu gibi... Posterize mı diyor Amerikalılar evet posterize oluyor arkadaş 2'sindede kötü savunma yapmamasına rağmen! Tam prime yılına denk gelen zamanda Spurs'ün düşüşe geçmiş olması da bir başka şansızlık tabi. 2005 Finals MVP ödülünü ise saçma Amerikan milliyetçiliğinin  doruklarda olduğu bir zamanda olmasından dolayı alamadı birçok kişiye göre (Duncan çok mu Amerikalı diyenlere bir kere (home-grown) ülkede yetişmiş bir isim duncan Manu'ysa İtalya'da).
    Şut yüzdesi onun pozisyonunda ve onun oyun şeklinde oynayan bir adam için muazzamdır. Ama akla hep 11'de 4 13'te 5 'leriyle hatırlanır hep. Onu bu şekilde hatırlamamıza yol açan belkide korkuszca attığı zor turnikelerdir. Bir arkadaşım Manu'yu sürekli kaçırdığı turnike sonrasında yere düşmüş olarak hatırladığını söylemişti. Hiçte iyi bir şöhret değil ama Manu'nun oyun tarzı bu. Flopper da diyorlar kendisi için ama bu sadece zekilikle açıklanacak bir şey. Birde solak iticiliği diye bir şeye inanıyormusunuz?Bir solak olarak ben inanıyorum da!
    Herkesin izeldiği son yılların en zevkli final serisinde berbat bir performans sergilemesi süper oynadığı maçta bile Clutch Time'da susması onun artık kötü bir oyuncu olduğunu ve hiç bir zaman Nba'de süper star olamadığını söyleyenleri haklı çıkartır derecede kötüydü. Ama o seride hakikaten kötüydü Manu. Sol yumruğunu kaldırdığı generic hareketini dahi çok az kullandı ve yüzünde hep çaresizlik vardı. Ama Manu rekabetçi ruhunu konuşturup geri döndü. 2014 Playoff'larında ona fazla ihtiyaç olmayan Portland serisi dışında süper bir performans sergiledi. İhtiyaç duyulmayınca istatislik için kasmıyor diğer rapçi bozması süperstarlar gibi. Onun bir karakteri var ve bu karakter bu sene San Antanio'yu şampiyonluğa taşıyacaktır. Geçen yıl San Antanio finallerde Underdog'du ve bu rahatlatıcı etmen sayesinde Miami gibi nefret edenlerinin bol olduğu bir takıma karşı büyük bir avantaj sağlıyordu, bu yüzden  bu sene Miami çok daha rahat bir şekilde şampiyon olacak çünkü artık San Antanio'dan da şampiyonluk bekliyorlar diyorlar bazıları.) İşte onları tek bir yanıt veriyorum:
            Manu Ginobili

 Zaten ne demişler:
Kaybettiğin anda kazanmaya daha yakınsındır.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder