29 Haziran 2014 Pazar

Miami Heat'de Son Durum

Bugün (dün) Wade ve Bosh'un da erken serbest kalma maddesini kullanmalarıyla beraber Miami hakkında yorumlar yapılmaya başlandı. Bu vesileyle oyuncu opsiyonunun ne kadar bela bir şey olduğunu belirterek Miami hakkındaki son haberleri verelim.
  1. Lebron serbest kalma maddesini kullandı ve Maksimum kontrattan aşağısını kabul etmeyeceğini açıkladı
  2. Bosh'un 15-16 milyona anlaşması bekleniyor.
  3. Udonis Haslem 4.6 milyon olan oyuncu opsiyonundan vazgeçip serbest kaldı.
  4. Lebron bu draftın beni en heycanlandıran oyuncusu dediği guard Shabazz Napier alındı. Norris Cole'dan bir fazlası olduğunu sanmıyoruz ama Cole daha özgüvenli bir oyuncu olduğu kesin. Bu özgüven onu Nba2De bunalıma da sokabilir yıldız da yapabilir.... Neyse göreceğiz.
  5. Ray Allen ,Lebron nereye ben oraya diye abidik gubidik bir açıklama yaptı. Yazık be koskoca Ray milletin yancısı oldu!
Bütün bu serbest kalmaların San Antanio benzeri derin rotasyonlu bir takım kurma amacına yönelik olduğu söylenebilir. Bu durumda Miami'nin San Antanio'dan korktuğu için yaptığını zanneden salaklara buradan söylenmesi gereken tek söz bu takım San Antanio'yu bir kere yendi. Burada söylenmesi gereken bunun bir imrenme (örnek alma) olduğu. Nba'de bir çok takım big 3 kurmaya çalışıyor meşhur big 3'miz ise big 3'lik yetmiyor diyor. Modası geçti mi ne bu üçlülerin!


Biraz da hesap kitap yapalım. Miami'nin şuan 55m boş cap space (maaş boşluğu) var. Lebron'un maksimum kontrattan aşağısını almayacağını açıkladığını biliyoruz. Chris bosh da 15-16 miilyona canım feda diyor. lebron'a 23 bosh 15 geriye 17m kalıyor. Wade ne alacak o Miami'nin geleceğini belirleyecek. Aslında en temizi Bosh yada Wade'den birini gönderip 1'inn yerine bir full mid level birde standart mid level adam almak ama bu takımı ayırmak gerçekten çok zor!
   Wade'in 10m civarında bir kontrat imzaladığını düşününce 7m kalıyor. Shabazz-Cole  ikilisine bırakılan guard rotasyonu Chalmers'a yolu gösteriyor. Bu durumda bir ilk beş uzun bir de kanat yedeği mid level ile alınabilir. Ray Allen ve Rashard Lewis'in ayrılmayacağı düşünüldüğünde hiç fena bir kadro olarak olmayacağı anlaşılabilir.
   Lowry veya Melo'nun alınıp big 4 kurma planları imkansız görünüyor. Zaten big 4'a gerek de yok.  Böyle bir durumda  yaşlı kurtlara verilecek veteran minumum kontratlar önem taşıyor. Elton Brand ve Caron Butler ilk akla gelenler. Bir de fizikli ucuz yedek guard bulurlarsa demeyin keyiflerine.
   Ne olursa olsun Lebron ayrılmadığı sürece Miami şampiyonluk adayı olarak kalmaya devam edecektir. Lebron'un ayrılma ihtimali de düşük görünüyor hadi bakalım.

not: Ne kötü yazı oldu yahu resmen hamlamışım!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder