12 Temmuz 2014 Cumartesi

Eve Dönüş...

Lebron James sonunda kararını verdi ve Cleveland'a evime dönüyorum dedi. Bu haberin yayılmasının ardından bir çok Lebron güzellemesi fedakarlığı makalesi, haberi okumaya başladık. Cleveland'ın şu (Lebron'lu) kadrosuyla şampiyonluk adayı olmadığından bahsedenler yoğunluktaydı. Miami taraftarları yaşattığı şeyler için teşekkür ediyorlardı Lebron'a. Ayrılması olayında suç GM'e atılıyordu. Formarlar yakılmıyordu. Herkes kanıksamıştı yıldızların toplanma isteğini artık bunu Lebron'da başlatmamıştı ki, kapitalizm yüzünden parçası olmuştu. Evet Lebron bu verdiği kararla oynayarak tekrar kazandığı sevgiyi, ilgiyi,algıyı (reputation'ı) tamamen kazandı. Ama ya kaybedenler!
    Adamımızın ayrılmasıyla birlikte Miami'yi bir telaş kapladı. Daha önce Lebron ayrılırsa Houston'la anlaşırım diyen Bosh'un da kaybedilmemesi için Bosh'a 5 yıllık maksimum kontrat verildi. Daha iyisini bulamayacağını bilen şampiyonluk için para da neymiş diyen boş hem opt out yaparak taraftarın gönlünü kazanıyor hem de paraya para demiyordu. Şanslı bir anlaşmaydı boş için ama Miami franchise oyuncu olarak bu adama kaldıysa gelsin playoff ilk tur yenilgileri gitsin Bosh'un kendine özgü kaprisleri. Wade'le de yakın zamanda anlaşılacağı söyleniyor onun da yüklü bir kontrat almasını bekleyebiliriz. Aynı zamanda Ariza ve Deng'le de ilgilenip onlara da uzun süreli kontratlar verip iyiden iyiye ihtiyarlar karması havasına bürünmesi Miami taraftarlarını derin düşüncelere sevk ediyor. Neyse canım Danny Granger yeter bize! Uzun lafın kısası Miami Bosh'a verdiği Wade'de vereceği kontratlarla birlikte şu 10 yıl içinde bir daha şampiyon olamayacağını garantilemiş oldu. Lanet Nba yönetimi insafsız!
     Andrew Wiggins hakkında yaklaşık 2 yıldır yeni Lebron, geldiği takımın kaderini değiştirecek Canada şampiyonluklara koşacak gibi şeyler söyleniyordu. Drafta yaklaştıkça balon birazcık sönse de henüz patlamadığı için Cleveland tarafından ilk sıradan seçildi. Mutluydu da. Kalbi kırık bir şehre ve her şeye rağmen bir All-Starlı görece iyi 76'ers yanında Oklohoma City olan bir takıma geliyordu. Şehrin poster çcouğu olabilirdi. Bu takıma şampiyonluklar kazandırıp formasını emekli edebilirdi. Ama Lebron James geldi. Bu takıma Final oynatmış Nba birinciliği yaşatmış adam geri döndü. Üstelik onun oynamak istediği pozisyonun oyuncu olan bir adam. Danny Granger'da değil ki silip atalıp adamı Paul George gibi deyip umutsuzluğa kapıldı. Daha başlamadan üzerinden Kevin Love takası yapılacağı konuşulmaya başlandı. O bunu hiç hak etmemişti. Ah şu Embid sakatlanmasydı...Dion waitres ve Ray Allen mı olacaktı önünde belki Anthony Bennet hatta Mike Miller takas bir an önce gerçekleşse diye düşündü. Paul George olamayacağını çok iyi biliyordu çünkü o doğuştan büyüktü.
    Carmelo Anthony lige girdiğinde oynadığı tek sezonda takımnı NCAA şampiyonu yapıp Nba'e öyle gelmişti. Liseli Lebron olmasa Nba'in en çok beklediği isim olacaktı. Denver'da bazen süper bazen braz daha kötü sezonlar geçirdi. Lebron aldığıı ilhamla takımını şehrini değiştirdi. Şimdi beraber bir şehir daha değiştireceklerdi ama Lebron kürkçü dükkanına dönerek onu çaresiz bıraktı. Ya büyüdüğü takıma dönecek ki Denver'ın buna niyeti yok ya da Knicks'te kalacak. Aslında tek bir tercih var burada Knicks'te kalmak Lebron kararı onun yerine vermişti. Ah Bulls güzel takımdı be!
      Wade her şey güzel başlamıştı. Lebron ve Bosh onun takımına gelmiş onun önderliğinde not 5 not 6 diyorlardı. İlk finallerinde önderliği yine o yapmıştı. Takımın hala onun takımı olduğunu Lebron'a göstermiş ve Lebron'u psikolojik olarak kör kuyulara itmişti. Arka arkaya gelen 2 şampiyonluk onun çeşitli sakatlıklarıyla birleşince bir anda istenmyen adama dönüştü. 2006 finallerinin harika çocuğu taraftarları tarafından bir yük olarak görülmeye başlanmıştı. O ayrılırsa Miami Cap boşluğuyla öküz alır gibi yorumlar yapılıyordu. Şut atamıyor diyorlardı. O Kontratı vermeseydik diyenler yüzünden kelepir parasından vazgeçti ve serbest oldu. Çok ciddi indirim yapacağını da belirtti ama yine yaranamadı Lebron ayrıldı ve takım 3. adam Bosh'a maksimum verdi. Onun ise hala 12m'a tamah edeceği düşünülüyor hayır o bunu hayal etmemişti. Çakma  Big Four'ları (Wade-Deng-Ariza-Bosh) onların olsun o hak ettiği yıllarca yaptığı şeyi franchise playerlığı geri istiyordu.
     Lebron artık kazanmaya başlamıştı. Ama arkasında bu kadar tortu bırakması ileride başını bayağı ağrıtacağa benziyor. Welcome Home King. ve belki de Merhaba şampiyon takım.
LeBron James, Jason Kidd, and Drew Gooden - stock photo

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder