4 Temmuz 2014 Cuma

Nba Transfer Pazarı Son Durum

Dirk Nowitzki- DALLAS-3/30
Nowitzki'de Duncan'ın yaptığı anlaşmanın bir benzerini (oldukça benzerini) yaparak muhtemel yıldız transferlere yol açtı. Kontratının son senesi aynı Duncan'da olduğu gibi oyuncu opsiyonlu. Nowitzki geçen yıl eski günlerini hatırlatan bir performansla oynamış ve 50-40-90'a çok yaklaşmıştı.
Marcin Gortat-Washington- 5/60
Gortat geçirdiği iyi sezonların ödülünü 30 yaşında bu kadar iyi bir kontrat yaparak alıyor. Kontratın tümü garanti opsiyon falan yok. Washington 5 yıllık kontrat konusunda oldukça eleştirildi ama Nba tarihini baktığımızda yaşlı uzuna çok para verme bir rutin haline gelmiş durumda.(bkz erick dampier)
Kyrie İrving- Cleveland-5/90
Ayrılmak istiyor, kontrat imzalamayacak Cleveland ile falan derken takımda gördüğü ışık sayesinde kalmayı kabul etti. Bir de Lebron geri dönerse demeyin keyfine!
Patty Mills- Spurs- 3/12
7 ay sahalardan uzak kalacağı haberi gelmesinin ardından vah vah çocuk baya bir paradan oldu yeni Aaron Brooks olacak galiba derken Spurs beklediğimizden de yüksek bir yıllık ücretle yeniden imzaladı. Spurs seneye şampiyonluk adayı olmak hedefinin olmadığını gösteren bir hamle olarak akılda kalabilir ileride!
Jodie Meeks- Detroit-3/19
Lakers'ta Kobe'nin sakatlığının da etkisiyle oldukça etkili bir sezon geçiren Jodie Meeks artık üçlüklerini Pistons için atacak. Bu yıl üçlük atmak dışında başka işler de yapan Meeks'in daha prime yıllarına gelmediği de düşünülürse çok iyi bir transfer olarak düşünülebilir. Bazıları yeni Wes Matthews mu diyor biz de söyleyelim o kadar atletik değil ama neden olmasın.
Chris Kaman- Portland-2/10
Bune be!Kaman'ın ederi artık veteran minimum seviyesine düşmedi mi yahu. Oynadığında hala etkili bir oyuncu ama ne kadar oynayabildiği büyük soru işareti.
Andrei Kirilenko-Nets oyuncu opsiyonu 1/3.3
Beklenen bir gelişmeydi. Bu sene daha az sansasyonel olacak Nets'de daha çok iş yapacağını rahatlıkla düşünebiliriz.
Ben Gordon-Magic- 2/9
Eskinin süper skoreri Ben Gordon son yıllarda neredeyse rotasyon dışı kaldıktan sonra Magic'te ikinci baharını arayacak. Affalo'nun da gidişiyle bir yıl daha tanking yaparken bir iki değişik adam izletelim seyirciye ekolünden bir transfer yada ya tutarsa mantığıyla yaplılmış bir transfer diye gözüküyor. İkinci yılı garanti değil diyorlar bakalım.
Kyle Lowry-Toronto- 4/48
Miami ve Houston'ın da radarında olan Lowry takımında kalmayı tercih etti. 5. yıl için orada burada macera aramaya gerek yok dedi. Bu transfer Lebron'un Miami'den ayrılma ihtimalini de güçlendirmiş durumda. Raptors'da yaptığı transferlerle artık ben de bir şampiyon adayıyım deme istiyor gibi görünüyor. Hadi hayırlısı!
Shaun Livingston-Golden State-3/16
Nets'te çok iyi bir sezon geçiren Livingston bu kontratı sonuna kadar hak ediyor. Şanssız bir oyuncu olarak görülen Livingston bu şanssızlığını son yıllarda kırmış görünüyor. Meşhur diz sakatlığından sonra son 2 yılda pek sakatlanmaması gerçekten sevindirici. Bir ara D-League dahi düşen Livingston'a hadi koçum diyoruz.
Golden State açısından ise Klay Thomson hakikaten ayrılacak galiba sözünü duymamıza yol açıyor. Ancak yine de Curry'nin arkasında bazen yanında böyle sağlam akıllı uzun bir guard olması takımı gerçekten rahatlatacak.

  • Orlando Jammer Nelson'ı serbest bıraktı.
  • Avery Bradley 4/32 bir tazeleme yaptı kontratında.
  • Zach Randolph feda demedi. Opsiyonunu kullandı. 16 milyonumu paşa paşa alırım dedi.
  • Ömer Aşık New orleans Pelicans'a geçti.
  • Tyson Chandler Dallas'a döndü. Calderon da ayrılmasaydı çok güzel olacaktı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder