12 Ağustos 2014 Salı

Notlarrrr Bölgüsüz

Paul george kötü sakatlanmış. Bazıları kötü gözüken bir kırık diyor bazıları ise hasar büyük diyor. Milli tekımdaki sakatlığı ilerleyen yıllarda ABD'nin hanesine yeni bronz madalyalar ekleyebileceği söyleniyor. Durant de affını istemiş zaten milli takımdan zor dostum zor... Olan yine İNdiana'ya oldu yahu. 

Salih'i oynatamayan Ersun Yanal ile yollar ayrılmış. Cm'ci olarak bilinen bu garip hocanın Salih'i oynatmayıp rotasyon konusunda da FM 2005 seviyesinde kalınca dahi olmuştu taraftarımızın gözünde. Fazla efsaneleşmeden ayrılmasıyla bizim takımlarımız da genç futbolcu oynatma hayalleri geri döndü. Bir daha takım çalıştırmaması dileklerimle. Yalnız tazminat alması lazım.


Ali Biçim talk Show yapıyorsa bende yaparım be! Eğreti diyologlarla saçma sapan sürpriz(!) lerle gerçekten olmamış. Sen git teyze yer ver de. Hem orada gerçekten söylenmeyenleri söylüyordu. Ah şu annesi bir iş günü dahi çalışmayan ayıcıklar sizin anne algınız yüzünden o teyzeler bizden yer isteyebiliyor.


iPad! In resmi Blogger uygulaması hakikaten tırtmış. Göründü Tumblr yolları !

Plajda telefonuyla birlikte güneşlenen insanların yüzde 99'u twitter'da vakit öldürüyormuş. Boşuna bizim masum senaryolar. Kota gitmesin diye az resimler bol yazılı bloglara yönelirler yazın abi. Sayfa 1000 kelimeden az varsa uğramazlar abi. Bunlar hep hayalmiş. Kış günü hayatım kötü ve birini sevdim o beni hiç sevmiyor yazıları yazmaya devam. Ayy kız olsaydım da oje, krem yazısı falan yazsaydım; saç toplama temalı videolar çekseydim şifonyerimin önünde ahh ah!

Kulak ağrısı fenaymış gençler. Aman yüzerken dikkat. Küçük eğe kasabalarında dahi kbb'ci varmış artık. Kasabada belediye yok tam teşekküllü hastane var. Ranta ters bir kere....

Millet'in adamı bir seçim sloganı olmamalıydı. Millet'in adamına oy vermeyeceğim demek zaten fizyolojimize bile ters. 

Amerike temelli sosyologlardan okuduğumuz seçimlere benzer bir seçim yaşadık. Televizyonu ele geçiren seçimi de aldı. Oradaki adaylar kadar olmasada bu açığı güçlü durumuyla kapatan insan seçimi kazandı. Neredesin Neill Postman?

Vay be Mart ayındaki umutlu kalabalık resmen ölmüş. Oy ve Ötesi gibi heyecandan başka gücü olmayan oluşumlar da güçlerini yitirmiş. Neyse artık şu ülkeden kurtulsam yazmıyorlar bari. Çünkü daha kötüsünü yazıyorlar: Ölsem de Kurtulsam .... 


Ekmeğin fiyatına 1 lira diyen Ekmeleddin İhsanoğlu'na ekmeğin fiyatını bilmiyor monşer bu dediler. Usta Başakşehir'de ekmek her yerde 1 lira Başakşehir monşer şehir mi yani! Hani şu bildigimiz yeni zenginimsilerin mekanı olan Başakşehir

TRT FM yol manzaraları programındaki Hülya abla ağlasada rahatlasa yahu. Bu nasıl bir ruh halidir yahu. Resmi uzun yol radyomuz TRT fm' in bu sene bir kere bile Metin Özülkü'den Öyle deli gibi bakma  söz grubunu içeren şarkıyı çalmaması da gerçekten kıyamet alametleri arasında. TRT FM karayollarını kucaklayan ses ses!

Bu yaz ilk defa Best FM' i dinlemedim. Aramadım özel olarak da ah ne güzel radyoydun be Best. Ceyhun Yılmaz bile Alem FM'e geçmiş. Arzu yok, Özay yok. Berkay ve Serdarla düz adamlıkta sınır tanımayan radyo olarak tarihe yazılacak. 

Beni Böyle Sev'den Burcu Biricik ayrılmış. Reha ve Nadide de ayrılabilirmiş. Seda rolünü oynayan Biricik'in ayrılması bizi üzsede artık onu daha içi dolu bir rolde görmek hepimizi sevindirir. Başrol olamayacak kadar sarışın kötü kız olamayacak kadar sevimli olan Biricik'e Bir Kadın Bir Erkek tarzı bir rol bulmasını diliyoruz. Diziye gelirsek yeniden Furkan Fahriye yazmaya kalkmasalar bari. Şu Ömer de ne çekti önce Nezih şimdi Anne Babası ve Seda iyice yalnız kaldı çocuk. Iyi bari sevdiğim insan Selen Uçer'i izleyeceğiz. Rolü biraz kolej sınıf öğretmenlerini anımsatsa da Nail ile evlense de onu hep arayacağız dizide. 

Monşer görmek istiyorsanız Ayvalık'ta bir sürü var.


Marvel'in son filmi Galaksinin Koruyucularına ben bile gitmedim. O hayvan ne be Dalgacı ile dişlekten fırlamış gibi. Muppets filminin seslendirmesi ise çok güzel olmuş. Etrafta güzel Miss Piggy taklidi arıyorum ama yok.

Anadolu bile otomatik vites dolmuş. Düz vites hakikaten bitmiş. Ne brodwayin otomatiği mi varmış.

Keskinoğlu Holdingin tavukçu girişimi Tavvuk gerçekten olmuş. Diğer tavukçulardaki gibi içi pişmemiş kanatlarla karşılaşma ihtimaliniz neredeyse yok ve bunun sosu diğerlerinden biraz daha hafif. İstanbul'da diğer tavukçuların gereksiz menü şişirmeleriyle yarışmaları zor ama Anadolu'da gerçekten kral olabilirler. 

Renault otomobillerin Bluetooth sistemiyle en iyi anlaşan firma galiba Nokia. Ama Nokia'ya da (lumia) podcast indirmek diğer telefonlardan zor. Zaten podcast mi kaldı be! Aç mp3 bağıra bağıra git.

Yol şarkısı olarak Ayna'dan Akdeniz ve Yüksek Sadakatten belki üstümüzden bir kuş geçer eskiselerdi yol şarkısı olarak vazgeçilmez durumdalar. Aydilge Kaçsam Ege ve Yollara düşsem ile bu kulvarda varlığını sürdürüyor. Nil'in ben bu yaz şarkısı da burada. Bazıları yol şarkısı ile yaz şarkısını karıştırıyor. Yol şarkısı umudun şarkısıdır, yaz şarkısı ise anın şarkısıdır. Yol şarkıları nispeten Slow iken yaz şarkıları inanılmaz hareketlidir. Lütfen bilinçlenelim... 


Ufak yerlerdeki taşra baskıları hakikaten rezaletmiş. Spor sayfalarının dilleri de ekstra kötüymüş. Ufak yerde basılı gazete okumak pek akıl karı değilmiş. Tabi butik haberleri değişmeyen maksatlı bir gazete değilse.


Yazın gelmesiyle gezerken yiyelim tarzı bloglar hortlamış. 2008 tarihli yazılara deli gibi yorum alan bloglar var. Nedir bu her şeyin yöreseli aşkı yahu. Koruk suyunu 10 liradan özel içecek diye kakalayan yerler var be! Siz gidin Paris'te çakma şarap tadımcılık oynayın. Rafine zevk diye yağlı et yemeği savunan güruh. Sizin yüzünden ilçe esnafları bile çakal oldu.


Plajdaki rezervci kardeşlerin iğrençliği insanı çıldırtıyor. Kazara şemsiyelerine dokunsanız da hemen yanınızda bitiyorlar. Vallahi büyük azim. Bunlardan çok iyi güvenlik görevlisi olur. Bir gün bunlardan birini biri dövecek işte o gün yeni bir çağ başlayacak. Ne çağı mı plaja hasırsız Şemsiyesiz bir havlu bir kitap ve güneş gözlüğünden oluşan çoğunlukla genç çağ. Rahat olun ne ataerkil ne anaerkil....


Insanın evi gibi yer yokmuş gerçekten. Beni sitemin duşunda yıkasınlar yıkasınlar başucumda biten mazot kokusunu aşıklar koklasınlar. Aslında yeni neslin gurbet vatan ev hakkında görüşlerini yazmak iyi bir fikir olabilir.

Mikrofon olmadan yanınızda ses kaydı (cep telefonundan) yapılabiliyorum şama archive.org'a atmak gerçekten Çin işkencesiymiş.


Şebnem Bozoklu yerine fazlasıyla normal bir kadını esas kız yapan dizi konusu ne kadar değişik de olsa ve Caner Özyurtlu'da içerse izlenmezmiş arkadaş. 

Kiraz Mevsimi yeni Dinle Sevgili olacak galiba. Ocak'ta biter herhalde. Her şey de Kore uyarlaması bu ara zaten


Güneşi Beklerken'in finali ise hakikaten kötüydü. Herkesin lise aşkı ile evlendiği para sorununun hiç olmadığı bol bol çocuklu ütopik bir final izledik. Olan yine Melis'in annesine oldu be. Şu kadını hiç mi düşünen yok! Ufuk terfi bile etmemiş hala şoför yazık be!

Mustafa Karataş lafı kıvırmadanda televizyonda din anlatılabileceğini gösterdi. Hakikaten bazılarını kırmak pahasına doğru bildiğini söyledi. Reytinglerde 1. Olması dileklerimle


Kaçak Gelinlerden sadece sapık dizisi olur. 

Kevin Love bakalım Mehmet Topuz mu olacak yoksa Gökhan Gönül mü? Bana topuzun az koşup çok 3lük Atanı olacak. Waiters da ayrılmassa bu takım 2016 Nba şampiyonu olabilir. 2015 mi OKC


Şu Tsigalko geyiği de hala bitmedi be!


Altınoluk'un denizi bayağı bir yosunlanmış ve belki de bu yüzden zaman zaman leş gibi kokuyor. Havuz desen mikrop yuvası diyorlar. Çamurlu gölde mi yüzecez yahu. 

Her yere bir steakhouseçu açma geleneğine sevgili Başakşehir'imiz de Tekbir Et Steakhouse ile uydu. Yeni açılan Hasbaççe'nin içinde de Steakhousecu olacağı söyleniyor. Buse Terim'in Mall Of İstanbul'daki bir Steakçiyi yazması veya yazdırılması (hiç mi fotoğrafın olmaz orada) da bu sektörde para olduğunu gösteriyor. 

Buse Terim'in yazdığı yemek temalı yazılar da dikkat ederseniz firmanın basın bülteni tadında oluyor. Üstelik kendi ismimi markalıyorum diye bloğunun ismini Buse Terim yapan narsist ablama yanında çalıştıran yazarların Buse Terim adına yazmasının yarattığı kini orta vadede hissedeceksin. Hep Ayşe (Özyılmazel) yüzünden ne yayınlarsın elin zengin çocuğunun moda önerilerini blogda!

Mall Of Istanbul şu an reklamların gazıyla yaşıyor. 1 sene sonra kapanan yerler duymaya başlayabiliriz. İş arama gibi dertleriniz varsa Mall Of'a bir bakın derim. 

Çocuğunun her anını yazan bloggerların 2. çocuğun doğmasıyla yazılarında ciddi azalmalar oluyor. Hatta bazıları küçük hakkında Ege'nin kardeşi diye bahsediyor. Heves her yerde tek atımlık sevgide bile.

Başkalarının şiirlerini kopyalayıp blog yazıyorum diye geçinen tiplere inat yazmayı bırakmıyorum. Onların yazar olduğu ortamda ben filozof olurum be. Bu insanlar kendi meslekleri hakkında bile bir şey yazamazlar. Yazdıkları en işe yarar şey sevgilimden ayrıldım anlarıdır. Bu dönem ne kadar saçma düşünce varsa kafalarında boşaltırlar ve tabi bir haftaya çoğunu silerler. Arkadaşlarınızın bu tarz yazılarını okumak da gerçekten ilginç oluyor. 

TRT Diyanet diye bir kanal varmış. Devletin bu işlerle uğraşmasının bir skandal olması bir yana bu kanalın canım TRT Anadolu'yu öldürmesi de üzücü. Önceden Gülşen Abi izlediğimiz Kanalda Kendimize Doğru'yu görmek bize laik Ferit nidaları attırıyor. 

Ekranella denen finansörü belirsiz yapılanma hala daha ATV ve TRT hatta Show TV dizilerini yazmıyor. Hayatı D, Fox ve Star'dan ibaret olan yapılanmamıza Ruhumun Aynası'ndaki gereksiz övgünün nedenini gerçekten sormak istiyoruz. Kısacası fazla okumamanız dileklerimle (öneri değil temenni). 

Çanak antensiz yazlık kalmamış. Her yerde karşımıza çıkan çanaklara tez zamanda hoşçakal demek istiyoruz. Bi DVB-T vardı ne oldu ona. 

Amerika'da Ceolar şirket batarsa önceden anlaştıkları yüksek tazminatı (100lerce milyon dolar) alıp çekip gidiyorlarmış. Buna da Altın Anlaşma deniyormuş. Olan yine küçük işçiye oluyormuş. Zengin hep zengin be abi. Yalnız bu durum Ceolar için şirket batırmayı yüksek menfaat icabı yapma durumu doğuruyormuş. Buda Ceoların artık gökten ınme değil şirketin çekirdek kadrosundan çıkma aidiyet sahibi kişilerden seçilmesine yol açıyormuş. 

X-Men' in son filmi eski kadronun büyük ihtimal son filmi olacak gibi duruyor. Magneto oldu 80 zaten normal yani. 

TRT'nin Hayat Yokuşu isimli Ramazan dizisi bu olmamış dedirtti. Cem Davran in acıların çocuğunu oynadığı dizi bağlantımız klişe senaryosu ve talihsiz serüvenler havası nedeniyle seyirciye dokunamadı. Bir de Ayfer'in rezil oyunculuğu devreye girince gerçekten olmadı. Olan Külhan'a oldu.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder