8 Eylül 2014 Pazartesi

Hep Hevesli (Yenal Arayan)-1----- Başlangıç

Bugün günlerden neydi? Ne önemi vardı ki. Eylül ayı gelmişti. Yaz bitmişti. Önemli olan buydu. Okullar açılıyor demekti bu onun için. Yeni bir sevgili bulma vakti gelmişti. Yeni denir herhalde yani...
   Bu sefer iyi hazırlanacaktı. Twitter denen icattan faydalanacaktı bu sefer. Kızların Twitter'ı erkekle oranla çok daha fazla kullandığı ortadaydı. Oradaki ortam tam ona göreydi. Aradığı araştırma ortamı vardı. Ama önce kendi profilini oluşturmalıydı. Başlangıç olarak yıllar önce de çekilmiş olsada bilgisayarda kendine yer bulmuş klasik çirkin fotoğrafından kurtulması gerekiyordu. Selfie çıkmıştı ve birine gösteririm diye bir milyon kez çektiği selfieler telefonunda duruyordu. Seçmek işkenceye dönebilirdi. O da rastgele bir fotoğraf seçerek şansını denedi. İyi dedi aynı bakışı tekrarlama çabası içindeyken. Sivilceler için çaresi basitti. Kim büyütecekti ki zaten profil fotoğrafını!
    Fotoğraftan sonra sıra düzgün on kadar twit atmaya gelmişti. Hem romantik hem siyasi hem de herkesin sevdiği bir şey bulmalıydı. İmdadına öncelikle Ayna yetişti tabiki. Bir yığın Ayna şarkısı içeren fan sayfası vardı aynanın. Oradakileri sırayla retweet etmeye başladı. Favorilere de eklemeyi ihmal etmiyordu tabi ki. Romantik ve bilinmeyen Ayna daima kurtarıcı olmuştur zaten. Siyasi olarak ise Hayko Bağdat'tan bir şeyler retweet'lemeyi uygun gördü. Fazla eskiye gitmemeye dikkat ederek ondan da bir şeyler retweetledi. Biraz da kendi bir şey yazmalıydı.Aklına hemen burç geldi. Kızlar burçlara düşkündür. Bende yengeç burcu olduğuma göre dedi ve şu twiti yazdı: ''Eğer bir erkek burç muhabbeti açmak istiyorsa bilin ki Yengeçtir''. Fena olmamıştı. Sırada spordan bir şeyler retweetlemek vardı. En zararsız büyük olan Beşiktaş'ı seçip bşr şeyler retweele'di. Bir twit daha yazması gerekiyordu. Onu da kızlara hep futboldan daha sempatik gelen basketboldan faydalandı. Televizyonda dünya kupası falan diyorlardı. Bundan faydalanmak için de ''Kerem Tunçeri ısınırken hep atıyor maça gelince hiç atamıyor'' dedi. Yaklaşık 15 yıldır dillere pelesenk olmuş bu klişe cümle işine yarayacaktı. Kemal miydi yoksa ismi diye bir an düşündü ama sonra Keremler diye bir şey hatırladı. Hiç fena olmamıştı hesabı düzenli olarak (haftada bir) bir iki bir şey retweetlese kendi halinde yaşar giderdi. Sıra takipçilerini seçmeye gelmişti.
      Öncelikle Beşiktaşlı olduğu Beşiktaş ile ilgili bir kaç şey takip etti. Sonra Hayko Bağdat. Ahmet Ümit olmadan olmaz zaten çağın gerekliliği. T24 denen haber sitesi de havalı duruyordu takip etmeliydi ve tabi ki Radikal. Açık Radyo ile omurgayı oturtmuştu. Bir kız artık bu nasıl bir adam diye takip ettiklerine baktıklarında hımm değişik bir çocuk diyebileceklerdi. Pucca'yı takip etmeyi düşündü ama sonra sapık gibi görünme tehlikesini göze alıp Aslı Aydıntaşbaş'ı takip etmekle yetindi. Bu şekilde ilerleyip 10'larca oyuncuyu takip edip bu kısmı da sonlandırdı. Parodi hesaplara pek bulaşmadı. Ama bir iki tane parodi hesap da takip etti. Mizahdan anlayan açık görüşlü bir insan olduğunu belgelemek için bununla birlikte Sezyum ve Penguen'i takip etti. Onu takip etmeleri için arkadaşlarını takip edip bu maratondan da sıyrılmanın mutluluğunu yaşadı. Hesap her şeyiyle hazırdı.
      Şimdi kızları anlama maratonuna devam edebilirdi. İlkokul 1'de direk konuşarak yapmaya çalıştığı bu işi tam 13 yıl sonra garip garip üzerinde dizüstü edebiyat yazan şeylerden faydalanarak yapıyordu. Bundan da memnundu yani. Pucca'nın 3. kitabı tam ona göreydi. Üniversite hayatını yazdığını duymuştu otobüste hemen koşup almıştı. Pek bir şey anlamamıştı ama özgüveni arttığı kesindi. Zaten çağımızın yegane problemi değil mi özgüven eksikliği.
     Hava olsun diye ikinci üniversite kapsamından Felsefe okumaya karar vermişti. Onun harcını yatırması gerekiyordu. Hiç bitmeyen bir arayış içindeyim. Bizim yolumuz sonsuz gibi sözcükleri şimdiden hazırlamıştı. Bitirmek mi aklının ucundan bile geçmiyordu. Bahanesi bile hazırdı. Erasmus'a mani oluyormuş ondan bıraktım. Bundan tam emin değildi ama kim inanmayabilirdi ki? Bunları düşünürken hazırlanmıştı bile kapıya doğru yöneldi...DEVAM EDECEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder