10 Eylül 2014 Çarşamba

Hep Hevesli (Yenal Arayan--3----

Hazır elinde kitap varken her doksanlar sonu yapılmış toplu konutta olan ıssız parkta şansını denemeye karar verdi. Elinde kitabı hazırdı zaten. Yanında ikram etmek için bir şey yoktu. Ama olması lazımdı. Klasik olarak simit alırdı ama bu sefer yanında ıslak mendil vardı. Elle yenen yağlı bir şey lazımdı. İşin içinden çıkamadı. Lisedeyken Pringles ikram etmişliği vardı ki şimdi düşününce kendine ayı diyesi geldi. Basit düşünmeye karar verip çekirdek aldı.
   Daha önceki keşiflerinden tanıdığı parkın en güzel bankına oturdu. Kitabını açtı ve beklemeye başladı. Bu beklediği zamanlarda kitap okusa bu yaşta profesör olacağını düşürdü. Düşünmek okumaktan iyidir derdi hep yine dedi. Yaklaşık 15 dakika bekledikten sonra bir kız gelip karşı banka oturdu. Klasik kitap okumaktan yorulma hareketini yaptı. Çekirdeğini çıkarıp eline aldı.
   Etkili olmuştu. Bakışlarıyla anlaşıp çekirdek ticarete girişmeye hazırlanıyorlardı. Bu küçük alışverişten sonra bir kaç konuşmaları gerekirdi ama ıssız parkların vazgeçilmezi sokak köpekleri Yenal'ı korkutmuştu. Kızın gel gel buranın köpeği bir şey dediğini duyar gibi oldu. O kadar hızlı uzaklaşmıştı yani.
    Bu durum ona çılgınca bir özgüven vermişti. Başarılı olmuştu burada sadece küçük bir pürüz çıkmıştı. O da kesin doğru kişi olmadığındandı zaten. Bu özgüveni eve gidene kadar sıfıra yaklaşsada sıfıra inmedi.
     Eve vardığında uyuması beklenebilirdi ama o bunu yapacak adam değildi. Derhal televizyonu açıp bulabildiği bütün haberleri izledi. Her şeyden haberi olmalıydı. Böyle olmalıydı. Haberlerde Apple'ın yeni telefonunu bugün tanıtacağı yazıyordu. Bundan faydalanabilirdi. İphone önemli bir nesneydi. Onun da tabiki İphone'u vardı sakın şüpheniz olmasın. Buradan hem onlarca twit çıkartabilirdi ve konuşurken de etkili olabilecek bir durumdu. Bunu kesinlikle izlemeliydi.
     İzlerken bir tane bile twit atamaması anlamamasından değil ne diyeceğini bilememesindendi. Her kesime eşit mesafede durması gereken bir insan olduğu için suya sabuna dokunmayan bir şeyler yazmayı beceremeyince öyle boş kaldı. ApplePay olayından heyecanlansada ülkemizde kullanılmayacak ki zaten cümlesi onu beyninden vurdu. Tam ümitsizliğe kapılmışken imdadına saat yetişti. İşte bu dedi delice övmem gereken nesne. Daha önce yapılmadığını düşünüyordu. Son bir buçuk yıldır neredeyse bütün telefon üreten firmalar saatler üretmişti ama Yenal'ın Mainstreamden anladığı tekelcilik olduğu için bunlardan haberinin olmaması normaldi.
     Saati gördükçe daha da heyecanlanıyordu. Kişisel olmasını vurguluyorlardı o da bunu vurgulamalıydı. En basit kanundur biri bir şeyi tasdikliyorsa başka bir insan da mutlaka tasdikliyordur. Üstelik bunu söyleyen mühim bir kişiyse çok tasdikleniyordur. Ondan aykırı düşmemelidir Yenal'da. Ama biraz da asi olduğunu göstermelidir. Asiliğini bir kenara bırakıp şöyle yazdı: Saat Kişiseldir. Apple yaparsa kişiliklidirde... Yine bir şey söylemeden bir sürü takdir kazanması garanti bir cümle kurmuştu. Bu konuda yetenekliydi doğrusu. Avukat mı olmalıydı belki ama artık bunun için yaşlıydı.
      Pinch to Zoom hareketine laf çakmaları hoşuna gitmemişti bu onun tarafsızlığını bozabilecek bir şeydi. Yada asiliğini konuşturacağı alan. Tam karar veremeyip ikisinin ortası bir şey yazdı:
Pinch to Zoom'un mucidi firma bile ondan vazgeçiyorsa burada düşünülmesi gereken bir şey vardır. Fena olmamıştı gizem bile katmıştı kendine.
     Sonra giren videodan akışkan arayüz falan gibi muğlak şeyler duydu. Akışken olabilirdi ama kullanışlı olduğu söylenemezdi bu kadarını o bile övemezdi bu konuyu tamamen atlamaya karar verdi. Sıradaki slaytta çeşitlerinden bahsediyorlardı. Watch, Watchfit ve Watch Edition diye üç saat olduğunu duymuştu. Watch anlatılan ,Fit ne idüğü belirsiz, edition ise altın kaplamaydı. Burada yazacapı şey belliydi: Apple her kesimi düşünüyor. İçinde Arap ve altın geçen twit yazmayı düşündü ama şu an yedi milyon kez yazıldığını düşündü bu doğrultuda sözlerin ve vazgeçti.
    Geriye kalan twitleri sadece bilgi vermek amacını taşıyordu. Kayışlar değişiyor, Nabzını ölçüyor, ApplePay^'ı destekliyor. Şarj olma konusunu yanlış anlamaktan korkmuştu. Kablosuz desen değil kablolu desen hiç değil bir sistem kullanıyordu. 2015 başında çıkacağını öğrenmesi onu üzsede şu fit uygulamaları hakkında saatlerce atıp tutabileceğini düşündü. Saatten chatlesşmenin fiyasko olduğunu düşünsede doğruyu söylemekten kaçıp Chat kavramına yaratıcı bir boyut getiren Apple'ı kutluyorum yazdı. Bu kadar üzerine düşünüp konuşup yazınca alası gelmişti. Üstelik onun telefonu olan İphone 5'i de destekliyordu. Neden olmasındı daha zaman vardı zaten. Uzun bir gün geçirmişti artık uyumalıydı. DEVAM EDECEK...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder